Juridisch

Advocatie


Advocatie.nl is dé website voor advocaten en bedrijfsjuristen. Advocatie.nl biedt nieuws met betrekking tot:

  • vacatures
  • fusies
  • managementinformatie
  • onderzoeksrapporten
  • en nog veel meer

Dagelijks verschijnt snelnieuws op Advocatie.nl, Twitter en Linkedin.

Collegebundel

Bij Collegebundel.nl vindt je altijd alle wetten, regels en internationale verdragen die in Nederland van toepassing kunnen zijn.

Jure


Jure.nl maakt rechterlijke uitspraken online toegankelijk. Daarbij gaat het om een

selectie van uitspraken welke juridisch interessant zijn of om uitspraken in zaken waar algemene maatschappelijke belangstelling voor is.

Door middel van de zoekfunctie is het gehele archief van uitspraken door de Nederlandse rechterlijke macht doorzoekbaar. Men kan onder andere zoeken op het zogenaamde Landelijk Jurisprudentie Nummer (LJN). Dit unieke nummer wordt automatisch aan een nieuwe uitspraak toegekend en het LJN is opgebouwd uit 2 letters gevolgd door 4 cijfers.

Juridica

De vraag om juridische professionals is hoog en talent is schaars. Juridica brengt vraag en aanbod op een interactieve wijze samen.
Dagelijks bezoeken vele juridische professionals, rechtenstudenten en jonge juristen Juridica.nl op zoek naar nieuwe carriere kansen binnen juridisch Nederland en het vinden van interessante juridische banen. Bezoekers kunnen met behulp van de website eenvoudig zich orienteren door het bekijken van de presentaties van mogelijke werkgevers en het bekijk van uitsluitend posities met een juridisch karakter.

JuridischeAgenda


JuridischeAgenda.nl maakt op een snelle en overzichtelijke manier inzichtelijk welke juridische evenementen er door welke organisator aangeboden wordt. Een geavanceerde zoekmachine maakt het mogelijk om de zoektocht naar een interessante cursus te verfijnen. De evenementen zijn ook direct op te slaan in Microsoft Outlook, te bekijken via de kaart van juridisch Nederland en door te sturen aan bijvoorbeeld collega’s.

Maxius

Maxius.nl is een informatie portal waarop de Nederlandse wet duidelijk en eenvoudig doorzoekbaar wordt aangeboden.

Ondernemende advocaat

Ondernemende advocaat biedt online advertentiemogelijkheden aan op de website

OndernemendeAdvocaat.nl. De website is medio oktober 2012 op de markt geïntroduceerd.

Een speciaal concept voor zelfstandige advocaten en partners bij kleine en middelgrote kantoren waar de advocaat alle essentiële items vindt om de advocatenpraktijk te combineren met het ondernemerschap; Ondernemende Advocaat.

Met Ondernemende Advocaat heeft men snel de beschikking over de allerbeste content en ondersteunende programma’s. Verder vindt de advocaat er een compleet aanbod in vakinformatie, opleidingen, managementinformatie, automatisering, marketing en (reken)tools. In de komende maanden wordt dit verder uitgebreid.

OndernemendeAdvocaat.nl richt zich op de kleine en middelgrote advocatenkantoren.

Rechtenforum


Elke bezoeker van Rechtenforum kan de interessante discussies, studie- en praktijkervaringen lezen, die de leden geplaatst hebben. Je aanmelden is aanbevolen in het geval je actief wilt worden op het forum. Na het invullen van alleen een gebruikersnaam (ook wel nickname genoemd), een wachtwoord en je e-mailadres kun je volledig gebruik maken van de website en zelf deelnemen aan discussies.

Naast het forum biedt deze site ook interactie aan als in het uitwisselen van bestanden. In de rubriek ‘Downloads’ worden allerlei documenten geplaatst, die door de Rechtenforumleden aangedragen zijn.

Rechtennieuws


Rechtennieuws.nl is een informatieportal gericht op juridische professionals en zij die dat graag beogen te worden (advocaat-stagaires, kandidaat-notarissen, RAIO’s, rechtenstudenten WO en HBO).

Op de voorpagina wordt, gerubriceerd in verschillende rechtsgebieden juridisch nieuws gepubliceerd. Desgewenst kunnen bezoekers naar aanleiding van de berichtgeving inhoudelijk reageren. Aan de linkerzijde vindt u de actualiteiten gearchiveerd op rechtsgebied en kunt u gebruik maken van de zoekfunctie. In de agenda staat een overzicht van juridische evenementen, congressen, lezingen, symposia en (postacademische) opleidingen vermeld.

Rechtennieuws.nl is geheel gratis en openbaar toegankelijk. Wel biedt de website meer mogelijkheden voor geregistreerde bezoekers. Na kosteloze registratie kunt u de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen op een door u aangegeven e-mailadres. Deze elektronische attendering kunt u net als de website en de verschillende RSS-feeds naar uw wensen instellen.

Rechtenstudie


Rechtenstudie.nl is het online platform om de rechtenstudent, starters en schoolverlaters die zich oriënteren op een rechtenstudie te bereiken. De website heeft ook een nieuwsbrief die elke twee weken verschijnt.

Jaarlijks studeren er gemiddeld 3.000 rechtenstudenten af binnen diverse disciplines in het Nederlands recht. Daarvan kiest slechts een derde een baan in de advocatuur. Concurrentie onder advocatenkantoren is hevig.

Hoe vindt u als recruiter dé aankomende juridische topper? Hoe profileert u zich van andere advocatenkantoren en trekt u de allerbeste studenten aan?

Dat doet u door ook gebruik te maken van onze communicatiekanalen als onderdeel van uw actieve wervingsbeleid.